Mistrovství světa WSF Karate 2019


Ve dnech 24.5.-26.5.2019 se Rumunském hlavním městě Bukurešť konal jubilejní 10. ročník MS WSF 2019. I české barvy zde hájila vybraná skupina závodníků. Mezi nimi byli i dva zástupci MSKA-CZ, kteří dostali tzv. divokou kartu a mohli se přidat k českému národnímu teamu a zkusit změřit síly se světovou špičkou. Jak se jim dařilo?

Zástupci našeho MSKA-CZ byli Hana Štrumfová a Adam Knajbl, III. DAN. Hance se ze začátku moc nedařilo, ale potom chytla tempo a vybojovala 2 bronzové medaile. Jednu v ženském týmu a druhou z individuální kategorii bojů 14-15 let FEMALE SHOBU IPPON KUMITE +54kg. Adamovi bohužel nic „necinklo“, i když se světovou špičkou držel krok a v některých chvílích to vypadalo velice nadějně, ale bohužel. S naší mini MSKA výpravou také jel jako kouč Radovan Andrle, IV. DAN, který se během celé cesty snažil našim závodníkům poskytnout kompletní servis, což byl v náročném turnajovém tempu dost velký oříšek. Dále krom medailí oba naši závodníci také obdrželi roční členství svazu World Shotokan Federation a Radovan se po úspěšném absolvování písemných i praktických zkoušek stal licencovaným soudcem WSF, což bylo velice milé a nečekané překvapení.

Hlavní ale je, že celá česká skupina se ze všech startujících zemí umístila na skvělém 9. místě, jelikož získala celkem 33 cenných kovů. 5x zlato, 9x stříbro, 19x bronz. Byla to parádní jízda a všem patří velké díky a gratulace za odvedenou práci. Celkem se třídenního turnaje účastnilo 703 závodníků ze 68 reprezentací celého světa.

Z akce jsme si kromě medailí přivezli hodně zkušeností a myslím, že jasně udaný směr pro další trénink. My s Hankou můžeme jen poděkovat za příležitost startovat na akci takového měřítka a věřím, že v naší spolupráci budeme pokračovat i budoucnu.

Radovan Andrle, IV. Dan