Soustředění úvodní 2021


O víkendu 6. – 7. listopadu 2021 se sjeli karatisté z celé republiky na Úvodní soustředění pro nováčky konané v Praze. Na celou akci dohlížel mistr Miloslav Motl, IV. Dan. Úvodní soustředění EMESKAI probíhá dvakrát ročně a je zaměřeno především na uvedení nových karatistů do školy Moderního sportovního karate. Pro ostatní karatisty jsou připraveny tréninkové programy podle výše jejich pásu. A podobně to bylo i tentokrát.

V průběhu celého víkendu se nováčci také seznamovali se školou EMESKAI, dověděli se spoustu informací o zakladateli EMESKAI prof. Dr. Rudolfu Jakhelovi X. DAN, metodě výuky a tréninku, fungování organizace, získávání zkoušek, testovních soustředěních, turnajích a mnoho a mnoho dalšího. Na jeden víkend to byl program opravdu nabitý.

Tento seminář je pro nováčky nejdůležitější a mají možnost se ptát a ujasňovat si vše co je o karate zajímá.

Nováčci a bílé pasy si zopakovaly své základní dovednosti moderního sportovního karate, které se na trénincích učili několik měsíců. Na Úvodním soustředění si zdokonalovali své techniky pod vedením mistra Jana Radila, II. Dan.
Žluté a oranžové pasy si zopakovaly základní dovednosti EMESKAI technik se zaměřením na sparingové cviky ve dvojicích pod vedením mistra Martina Čipery, II. Dan.
Vyšší pasy se zúčastnily speciálního vysokého učebního programu UP6 a UP5 pod vedením mistra Adama Knajbla, III. Dan.