Speciální mítink 2016


Speciální mítink se konal od 7. do 8. května 2016 ve Vysokém Mýtě. Už podle názvu akce byl připraven neobvyklý program pod vedením mistryně Aleny Bajerové, II. Dan, mistra Adama Knajbla, I. Dan a mistrovského kandidáta Martina Čipery, 1. kyu.

Adam Knajbl, I. Dan byl jedním ze tří učitelů na této akci.

Adam Knajbl, I. Dan byl jedním ze tří učitelů na této akci.

Program pro první den byl opravdu nabitý. Pro zahřátí a protažení těla na začátku dne jsme cvičili tzv. mobilitu. Poté se celá skupina rozdělila do dvojic, ve kterých jsme měli možnost procvičit si například starty do útoku a kryty. Pro odpočinek jsme se po tomto bloku cvičení věnovali reálnému nácviku forem, což bylo velice přínosné, jelikož jsme si mohli uvědomit, jak se při provádění jednotlivých obrazů zachová soupeř.

Po přesunu na atletický stadion byla věnována pozornost nejprve technice samotného běhu a pak také atletické abecedě. Na závěr byl připraven běh v trojstupu, který byl místy ztížen nošením určených lidí, při kterém byly prováděny různé cviky s tím, že nesená osoba se nemohla dotknout země.

Celé cvičební bloky probíhaly také na sportovním stadiónu jako na obrázku - běžecká abeceda.

Celé cvičební bloky probíhaly také na sportovním stadiónu jako na obrázku – běžecká abeceda.

Hned druhý den ráno byl v plánu vytrvalostní běh po okolí Vysokého Mýta, který vedl také přes nedaleký kopec. Tento ranní osmi kilometrový výběh absolvoval Martin Čipera pouze jako předjezdec a trasér na kole, kvůli čerstvě přetrženému kolennímu vazu. A to jen proto, aby se mu všichni neztratili někde v lesích J. Nakonec jsme se cestou zpět rozdělili na dvě skupinky. Ti mladší nebo co už měli dost běželi přímou cestou do sokolovny (celkem 8 km). Ty tempaře vpředu ještě Martin navíc protáhnul skrz polní pěšinky trochu delší trasou, ale za to více přírodou (cca 9,5 km).

Bezprostředně po běhu následovala nejzajímavější část semináře a to cvičení v bazéně. Na začátku se plavalo 100m na čas a měřila se vzdálenost uplavaná na jeden nádech. Poté jsme absolvovali rychlokurz plavání s vysvětlením všech plaveckých stylů. Následoval blok technik karate ve vodě. Protože chvílemi v bazéně začali někteří „chodiči po dně“ modrat, byla vířivka a finská sauna (dvakrát po 10 min) pro ně vysvobozením od prochladnutí. Tam si všichni labužili a chtěli seminář pojmenovat jako wellness. Z toho však byli velmi rychle vyvedeni dalším blokem plavání. Na konec přišlo na řadu vyplavání. Naštěstí se nám nikdo neutopil a všichni vycházeli z bazénu unavení, ale nadšení.

Kombinace ranního běhu a dvou hodin plavání byla pro některé zničující. A to je v hale čekal po rychlém obědě ještě závěrečný hodinový posilovací blok. Po přesunu zpátky do haly jsme se věnovali pádům a kotoulům a celý mítink jsme zakončili „výletem do zoologické zahrady“, kdy jsme při návštěvách jednotlivých pavilonů napodobovali jejich obyvatele a platili „vstupné“ např. sklapovačkami nebo kliky.

Přestože tento mítink neobsahoval turnaj, odjeli jsme z něj nejen s bolavým tělem, ale i plni nových poznatků a skvělých zážitků.

Adam Knajbl a Martin Čipera.

Více fotek si můžete prohlédnout zde.