Den bojových her 2016


Letos již podruhé jsme uskutečnili speciální seminář Den bojových her pro naše nejmladší členy, tzv. Přípravka. V našich oddílech stále přibývá těch nejmladších členů, a protože tyto děti vzhledem k nízkému věku by ještě neměly trénovat a také často ani nezvládají standardní karate programy, mají speciální tréninkovou náplň právě pro děti jejich věku.

Radost z pohybu se zračila ve tvářích všem.

Radost z pohybu se zračila ve tvářích všem.

Loni jsme měli prvý ročník této akce a měla ohromný ohlas,  proto jsme letos zařadili akci znovu. Den bojových her proběhl opět v Zábřehu na Moravě, 23. dubna 2016 a celou ji vedl koordinátor MSK pro českou republiku mistr Miroslav Zezulka, V. Dan. Vydatně mu pomáhali další mistři a mistryně, mistrovští kandidáti a ostatní členové moderního sportovního karate.

Alena Bajerová a Miroslav Zezulka předvádějí soutěžní cvik.

Alena Bajerová a Miroslav Zezulka předvádějí soutěžní cvik.

Chceme, aby tyto v oddílech trénující děti také vyrazily někam jinam. Zažily dobrodružství při cestování vlakem nebo i auty a hlavně na vlastním semináři. Navzájem se poznaly, zasoutěžily si mezi sebou, získaly nové kamarády, rodiče viděli, čeho již dosáhly…

Soutěže smíšených týmů byly časté.

Soutěže smíšených týmů byly časté.

Také zde proběhly různé ukázky karate starších členů, aby děti viděly, kam mohou směřovat.  

Demonstrace formy Primy, předvádí Tomáš Braun.

Demonstrace formy Primy, předvádí Tomáš Braun.

Sledovali jsme tedy více cílů a brali v potaz více úhlů pohledů. Akce se i přes nižší účast než loni (to bylo 70 dětí) skvěle vydařila. „Sladké“ medaile na konci získaly nejen děti, ale také soutěžící rodiče a prarodiče (super a díky moc J). A o to šlo. Užít si aktivně pohodový den s dětmi. Her bylo zase tolik, že jsme ani jednu neopakovali a máme zásobu na příště.

Více fotek si můžete prohlédnout zde.