Podzimní škola 2014


Koncem října a začátkem listopadu se v Hanušovicích konal Podzimní seminář moderního sportovního karate. Jednalo se o poslední letošní akci zakončenou turnajem, na kterém mohli závodníci pomoci svému oddílu k dosažení lepšího umístění v letošní ligové soutěži.

První víkend se cvičenci rozdělili na dvě části. Skupina bílých a žlutých pasů (12.-9. kyu) cvičila kompletní program 9, na který jindy nezbývá příliš mnoho času, a mohli si tedy řádně projít jednotlivé prvky celého programu. Druhá skupina, skládající se z pasů oranžových (8. kyu) a výše, měla speciální program s Miroslavem Zezulkou V. Dan. Ten se zaměřil na nejčastější chyby závodníků, jako jsou stažené štíty v průběhu techniky, které opravoval skrze nejrůznější sparingové cviky. Nutno dodat, že trénink byl náročný a každý cvičenec si odnesl cenné zkušenosti, které mohl uplatnit na turnaji v následujícím víkendu.

Náplní celého druhého víkendu byl speciální turnaj, což byla změna oproti jiným seminářům, jelikož je běžně první den z části složen z procvičování programu. Nicméně tentokrát se začalo lehkým rozcvičením, po kterém rovnou následovala kategorie formy. První den turnaje pak zakončily sparingové boje. Následující druhý den dopoledne proběhla disciplína vyšších pasů – sportovní boje. Velice oceňovaným zpestřením se staly exhibiční boje hnědých a mistrovských pasů proti vyzyvatelům s nižšími pasy. Těm se nabídla možnost vyzkoušet si lehčí formu boje – sparing s pasy vyššími a mnozí této nabídky také využili. Nutno podotknout, že zkušenější bojovníci dali svým méně zkušeným soupeřům možnost se k nim přiblížit a zkusit na ně nějakou tu bojovou akci. Utkání v této kategorii bylo tedy mnohdy vyrovnané a vítězství se střídala na obou stranách.

Šárka Kučerová, I. Dan kope zadní obloukový kop.

Šárka Kučerová, I. Dan kope zadní obloukový kop.

Na závěr semináře byly účastníkům rozdány diplomy za dosažená umístění a zkoušky na vyšší technické stupně.
Pavel Trunec, II. Dan

Výsledný report můžete vidět nebo si stáhnout zde.
Více fotek si můžete prohlédnout zde.