Mezinárodní Letní soustředění 2014


Mezinárodní „Letní škola“ moderního sportovního karate proběhla v Letovicích u Brna ve dnech 28. 6. –5. 7. 2014. Jedná se o speciální cvičebně – výukový seminář, který je jako jediný v roce průřezem celého základního programu naší školy. Letní seminář se od těch ostatních liší především svou délkou, trvá totiž celý týden. Je zde tedy spousta času důkladně procvičit jednotlivé bojové kombinace a zaměřit se na detaily v jejich průběhu. Nestandartní je také ranní část tréninku, která se odehrává vždy venku a je zakončena vytrvalostním během. Je potřeba se na tuto akci adekvátně připravit. Jak kondičně, technicky a takticky, tak i po stránce teorie sportu.

Výklad sportovní teorie je součástí našich akcí.

Výklad sportovní teorie je součástí našich akcí.

Všichni Instruktoři a ostatní mistři se účastní tohoto semináře, aby viděli přesně, jak se který detail učí, jak se vysvětluje, na co je kladen důraz apod. Zde mohou všichni účastníci získat ty nejcennější informace, které lze získat pouze osobní účastí a vlastní zkušeností. Nespornou výhodou bylo také předávání těchto informací člověkem nejpovolanějším a to samotným autorem direktní metody mistrem  prof. Dr. Rudolfem Jakhelem, IX. Dan. Na světě je opravdu velice málo takto vzdělaných, zkušených a současně otevřených lidí v oblasti karate. Tato skvělá životní zkušenost pomohla všem zúčastněným lépe utvářet svůj vlastní trénink a také správným způsobem předávat odkaz prof. Dr. Jakhela dalším generacím.

Kromě oddílů Moderního sportovního karate z České Republiky jsme měli možnost si společně zatrénovat i s našimi přáteli z Německa, Slovinska a Velké Británie. A letos jich přijelo ještě více než v předchozích letech, což jsme byli rádi.

Částí semináře, na kterou jsme se nejvíce připravovali a těšili, byl samozřejmě turnaj. Soutěžilo se tradičně ve formách (tedy souboru bojových scén proti imaginárním soupeřům), sparingu (lehčí forma boje) a sportovních bojích.

1407CC_04

Šárka Kučerová, 1. kyu předvádí přímý kop vzad s partnerem.

Kvalita bojů byla zase o něco vyšší než loni a také bylo více různých typů závodníků. Zahraniční účastníci nám to okořenili a celková atmosféra byla skutečně skvělá. Každý stát chtěl ukázat to nejlepší a tak jejich zástupci ze sebe vydávali opravdu vše. A bylo se na co koukat.

Seminář byl zakončen předáním diplomů za turnaj a poté předáním zkoušek na vyšší technický stupeň. Předávajícími byli prof. Dr. Rudolf Jakhel, IX. Dan a šéf-instruktor pro českou republiku Miroslav Zezulka, DiS., BBA, V. Dan.

Výsledný report můžete vidět nebo si stáhnout zde.
Více fotek si můžete prohlédnout zde.