Jarní soustředění karate EMESKAI 2024


Místo a konání akce

Cvičebně – výukový seminář moderního sportovního karate proběhl v Zábřehu na Moravě o víkendu 18. až 19. dubna 2024. Na tomto semináři karate jsme si dali na cíl posunout všechny účastníky i Instruktory o úroveň výše. Celou akci měl organizačně na starosti mistrovský kandidát Martin Goláň, 1. st., člen mezinárodní Dan Academy EMESKAI.

Trénovali jsme ve skupinách podle technicko-taktické úrovně našich karatistů a přidali jsme i přehledové školení pro všechny zúčastněné členy. Podle nových informací z centra EMESKAI jsme aktualizovali klíčové procesy a související dokumenty. Tyto informace jsme získali přímo od koordinátora pro českou republiku Miroslava Zezulky, VI. Dan, na prvním víkendu JS. To bylo zásadní zvláště pro hnědé a vyšší pásy i trenéry všech úrovní. Něco z nových informací jsme rovnou zakomponovali do tréninku jednotlivých skupin.

První víkend akce

Na prvém víkendu JS jsme navázali na Zimní soustředění s učebními programy 10 a 9 pro nižší pásy a programy 8 a 7 pro vyšší pásy. S vysokými pásy jsme se zaměřili na trénink různých druhů rychlostí, jako jsou cyklické, acyklické, reakční a změny směru. V tomto případě se hodila sportovní obuv do haly a pochopitelně chrániče.

Intenzívní tréninky ve všech tréninkových skupinách byly vedeny našimi zkušenými instruktory s licencemi z centra EMESKAI v Luxemburgu. V jednotlivých skupinách se podle úrovně pasů trénovala technika, taktika a další aspekty, které byly potřeba k dosažení dalšího/ vyššího pásu.

V pauzách mezi jednotlivými tréninkovými bloky byl čas prohodit pár slov s ostatními nadšenci z různých tréninkových skupin, získat další informace a motivaci. Vysoké pásy si již nyní plnily některé ze svých požadavků na mistrovské pásy.

Druhý víkend akce

Na druhém víkendu JS se vše odehrávalo v duchu přípravy na turnaj. Vše co jsme odtrénovali předchozí víkend s novými informacemi a zkušenostmi jsme se snažili nyní maximálně využít. V simulovaných taktických situacích jsme se připravovali na svůj závodní výkon. V mezi-pauzách byl prostor pro konzultace těm, kteří jsou ve školení trenérských pozic. Kdo měl splněny potřebné podmínky, mohl si napsat test na licenci D a C.

No a následně proběhly soutěže forem (sestav) a bojů. Zde si každý mohl na vlastní kůži ověřit, jak na tom momentálně je. A že se bylo na co koukat :-). Techniku a psychickou odolnost jsme otestovali ve formách a formách set.
Následně pak proběhly plné sportovní boje od nejvyšších kategorií mužů a žen až po sparingové kategorie nižších pasů.
Na konci všech soutěží a po důkladném vyhodnocení všech kategorií došlo k vyhlášení výsledků.

Zkoušky na vyšší stupně

Na konci celé akce, po ukončení soutěží a předání informací o jednotlivých výkonech zúčastněných, se rozdávaly vybojované diplomy. A k celkovému vyhodnocení akce patřilo také udělování vyšších proužků pro členy dětské přípravky EMESKAI a vyšších technicko-taktických stupňů pro ty starší.

Celkové výsledky z Jarního turnaje naleznete zde.
Aktuální stav soutěže o všechna soustředění zdarma EMESKAI CZ jsou v: sekci pro členy.
Pokračujeme v soutěžích Top Fighters a Top Masters. Nadále sbíráme body do žebříčku Ligy EMESKAI 2024 jednotlivců a tím i oddílů.