Úvodní škola 2014


O víkendu 15. – 16. listopadu se v Praze uskutečnil úvodní seminář pro nováčky, kteří se zde seznámili s historií a současností MSKAI, fungováním naší školy, trochou sportovní teorie, tréninkovou metodikou, náplní dalších seminářů a soustředění, závodů i možností tréninku. Učili se zde základním kombinacím, principům pohybu, ale nechyběly ani pády a forma.

Trénink nováčků, který vedl mistr Miloslav Motl, III. Dan, byl zaměřen na procvičení, zopakování a doučení základů, na kterých budou při tréninku dále stavět. S dalšími tréninky, semináři a turnaji zjistí, jak je důležité se základy správně naučit a neustále je trénovat i s vyšším stupněm. Cvičilo se celý víkend a na konci čekala na každého odměna vlastního úsilí v podobě vyššího stupně.

Vyšší a vysoké pásy absolvovaly trénink trochu jinak. Pro ně zde byl speciální program, který vedl mistr Miroslav Zezulka, V. Dan. Vysoké pásy se pod jeho vedením učily kopy ve výskoku, různé druhy podmetů a porazů. V návaznosti na trénink ze všech předchozích akcí, kde se drilovaly programy pro žluté i oranžové pásy, věnovalo se šokům, dynamice, technice i taktice… jsme se tentokrát posunuli na program 6 a 5. Ten je určen pro zelené a vyšší pasy. Zde se ukázalo, kdo se během roku věnoval adekvátně tréninku. Kdo na sobě pracoval, zlepšoval svoji techniku i výbušnost. Škála programu 6 a 5 je široká, kombinace, série a varianty jsou mnohem náročnější. Kdo se řádně nepřipravoval, pocítil to na svém těle dost výrazně. I když byl program fyzicky náročný, všichni vydrželi až do konce a náležitě si jej užili.

Žluté a oranžové pásy nebyly o nic ochuzeny. Podobně jako zelené a vyšší pasy se věnovaly šokům, dynamice, technickým aspektům. Obsah jejich tréninku byl výřez z celého letošního roku, z programů 10 -7. Takže si to všichni náležitě užili a správně propotili kimona.