Mistrovství MSKA-CZ 2008


Mezinárodní mistrovství Moderního Sportovního Karate 2008

(Chotěboř, 29. a 30. listopadu 2008)
0812mm_mska_2008

O víkendu 29. a 30. listopadu 2008 se v Chotěboři konal největší letošní turnaj – mistrovství Moderního Sportovního Karate. Na tuto významnou akci se sjeli karatisté nejen z celé ČR, ale zúčastnili se i závodníci z dalších evropských zemí. Celkem soutěžilo na 150 bojovníků v 17 kategoriích. Akci vedl koordinátor MSKA-CZ mistr Miroslav Zezulka, DiS., BBA nositel IV. Danu.

Víkend byl přímo nabit bojovou atmosférou. V sobotu se soutěžilo ve formách (sestavy) a probíhaly eliminační boje. V neděli pak proběhla finále jednotlivých kategorií a turnaj vrcholil boji týmů. To vše bylo proloženo exhibičními vystoupeními a vysvětlujícími komentáři pro diváky.

Tato velká událost měla rovněž výbornou mediální podporu i záštitu města – natáčela televize Prima, byli přítomni zástupci Hitrádia Vysočina, týdeníku Cesta Vysočiny a měsíčníku Chotěbořské Echo, osobně byl přítomen starosta města Chotěboře a radní kraje Vysočina Ing. Tomáš Škaryd.

V sobotu po ukončení prvé, oficiální části turnaje pokračovalo vyhlašování výsledků Ligy MSKA CZ – TOP 10 za rok 2008 – deset nejlepších karatistů za uplynulý rok v kategoriích: forma, boje muži, boje ženy a absolutní. Prvým třem v každé kategorii byly předány hodnotné ceny, které poskytl náš sponzor, obchod s výpočetní technikou a elektronikou PEHAS pc-hardware-shop (www.pehas.cz). Karatisté získali např. DVD přehrávač, multifunkční tiskárnu, MP4 či MP3 přehrávač, bezdrátový telefon pro internetovou komunikaci apod. Nakonec se vyhlašovaly nejúspěšnější oddíly Ligy. Prvé tři oddíly byly oceněny nádhernými poháry.

Turnaje se účastnili největší borci nejen z celé republiky, ale i ze zahraničí, takže závody to byly velmi náročné a pro diváky velmi atraktivní. Boje byly vysoce taktické a díky výborné technické úrovni účastníků skončily všechny bez jediného úrazu, což je při tak vysokých rychlostech a silách úderů i kopů skutečně obdivuhodné. I to samozřejmě vypovídá o kvalitě jednotlivých borců. Ti nejlepší pak mají o to větší radost z dosažených úspěchů, vybojovaných pohárů a medailí, kterých se jim ve tvrdé konkurenci podařilo dosáhnout.

Nakonec patří velký dík všem sponzorům a partnerům, kteří přispěli k tomu, abychom mohli turnaj uskutečnit a všechny zúčastněné ocenit krásnými medailemi, poháry a diplomy:

JIPKA s.r.o – velkoobchod pro gastronomii
AUCON – projekty průmyslové automatizace, potravinářské technologie a strojní zařízení, servis, projekty, generální dodávky
NATE a.s. – nápojová technika – výrobce a dodavatel zařízení pro plnění nápojů do lahví a plechovek
INCOMA – vývoj a výroba zábavní elektroniky, sportovních ukazatelů a velkoplošných obrazovek
PILSNER URQUELL – nejúspěšnější skupina pivovarů v ČR
ALKA – výrobce nábytku
ALTEC CHOTEBOŘ – výroba potravinářských strojů a zařízení
BONVER GROUP – provoz a pronájem elektrotechnických zařízení
VÁCLAV KRUML – kovovýroba a zámečnictví
PANSKÝ DŮM – restaurace, kavárna, billiar centrum
PAVEL HALAMA – restauratér, hoteliér, člen redakční rady gastronomického časopisu Hotel revue, chotěbořský radní a zastupitel