Mistrovství MSKA-CZ 2009


Mezinárodní mistrovství Moderního Sportovního Karate 2009

(Chotěboř, 28. a 29. listopadu 2009)

0912mm_mska_2009

Poslední listopadový víkend se konalo Mezinárodní mistrovství ČR MSKA. Tradičně tento turnaj hostovalo město Chotěboř. Sjeli se zde karatisté z celé republiky a ze zahraničí dorazili karatisté ze Slovinska, Německa a Itálie, celkem na 150 borců, kteří přijeli poměřit své síly.

V sobotu se začalo zápasit ve formách. Nejprve nastupovaly nejvyšší pasy a postupně se došlo k těm nejnižším. Bylo vidět mnoho pěkných forem plných nasazení, ale vyhrát mohl jen ten nejlepší. Soudcům jejich úlohu rozhodně nikdo nezáviděl, měli to složité. Po formách následovaly sparingové boje žlutých a oranžových pasů. Nato se konaly sportovní boje zelených a modrých pasů. Byly pěkně takticky provedené a mnohdy se při nich přihlížejícím karatistům tajil dech. Je pozoruhodné, jaké výkony jsou chovanci MSKA schopni podat. Mnoho karatistů překvapilo svým výkonem nejen své trenéry, ale i sami sebe.

Druhý den mistrovství byl od deseti hodin zpřístupněn i pro lidi z řad široké veřejnosti. A co mohlo zhlédnout oko divákovo? Byly pro něj připraveny formy od nejnižší po nejvyšší v podání vítězů jednotlivých kategorií, finále sportovních bojů žen i mužů a nakonec boje týmů.

Na závěr turnaje proběhlo vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií, TOP 10 za rok 2009 a předání diplomů, medailí a pohárů vítězům. Prvým třem v žebříčku Top 10 (v každé kategorii) byly předány věcné ceny našeho sponzora PEHAS, a. s.

Nutno podotknout, že konkurence byla opravdu obrovská a čeští karatisté jsou na velmi dobré úrovni. Díky tomu nedošlo během turnaje k žádnému závažnějšímu poranění, které by si vyžádalo neprodleně odbornou lékařskou pomoc.

Koordinátor MSKA-CZ mistr Miroslav Zezulka, IV. Dan ohodnotil akci jako velmi vydařenou, sponzoři byli také spokojeni a účastníci až na pár boulí a modřín také. Takže si můžeme všichni užít Vánočních svátků a v Novém roce se vrhnout do tréninku s cílem dosažení lepších výsledků než letos. Přejeme všem pohodové a příjemné svátky v kruhu svých přátel.