Mistrovství světa F.E.K.D.A. 2010


Ve dnech 16. – 18. dubna 2010 se konal v italském přímořském městě Rimini tradiční turnaj v karate – Karate World Championship F.E.K.D.A. 2010 bez rozdílu stylu. Své síly si přijeli poměřit zástupci 25 federací z 19 různých národností. Celkem se tohoto turnaje zúčastnilo 1026 závodníků a pro náročnost byl rozdělen do tří dnů. Český MSKA-CZ team zde zastupovali: Šárka Kučerová, mistr Lubomír Macek, Michal Šereda, David Hons a kouč mistr Radovan Andrle.

Pro českou výpravu byl turnaj velice náročný. Odbojovali zde totiž ve čtyřech lidech 35 zápasů. První den byla eliminace bojů teamů. Tam česká čtyřka postoupila do finálových bojů ve třech ze čtyř přihlášených kategorií. Další den dopoledne se konaly finálové boje teamů, následoval několikahodinový odpočinek a v odpoledních hodinách se všichni probíjeli v eliminačních bojích jednotlivců. I tam se také dařilo a do finálových bojů následující třetí den postoupili všichni. Celkem se české výpravě podařilo získat 10 cenných kovů! A to ve čtyřech lidech není věru málo.

Katy (sestavy) a kumite (boje), ve kterých se závodilo, probíhaly celkem na 6 bojištích. Veškeré vyhlašování a nástupy bojovníků na jednotlivá bojiště byla hlášena v italském jazyce, což výjimečně nevadilo, protože každé bojiště bylo opatřeno číselným kódem, dle kterého se mohli závodníci orientovat. Často se stávalo, že během probíhajícího boje již měl závodník nastupovat na dalším bojišti. Naštěstí se toto dalo operativně zvládnout. Úkolem kouče bylo nejen vést bojovníky během boje, ale také stále rotovat mezi bojišti a hlídat, abychom některou kategorii nepropásli. Vše dopadlo naštěstí dobře, jen se mnohokrát projevila únava z předchozí kategorie a to bohužel několikrát rozhodlo v boji o první místa. Na tomto turnaji se medaile udělovaly i za místo čtvrté.

World Championship F.E.K.D.A. 2010

World Championship F.E.K.D.A. 2010

 

Medailová umístění

Zlato David Hons 1. místo, kumite ippon, junioři +68kg
Zlato Michal Šereda 1. místo, kumite sanbon, senioři -78kg
Stříbro Hons,Macek,Šereda 2. místo, kumite ippon, team senioři muži
Stříbro Hons,Macek,Kučerová 2. místo, kumite ippon, team senioři mix
Bronz Lubomír Macek 3. místo, kumite sanbon, senioři (BB) -78kg
Bronz Hons,Macek,Šereda 3. místo, kumite sanbon, team senioři muži
Bronz Šereda,Macek,Kučerová 3. místo, kumite sanbon, team senioři mix
Šárka Kučerová 4. místo, kumite ippon, juniorky open
Šárka Kučerová 4. místo, kumite sanbon, juniorky +53kg
Lubomír Macek 4. místo, kumite ippon, senioři -70kg