European Championship 2024


Evropský šampionát v karate, který se konal druhou květnovou sobotu, přesně tedy 11. května 2024, ve městě Chotěboř, byl zároveň na počest a oslavu 60. narozenin našeho mistra Pavla Halamy III. Dan. Na turnaj se sjeli jak bojovníci z celé České republiky, tak i závodníci z Německa a Slovinska. Velkou čest nám prokázal náš velmistr prof. Dr. Rudolf JakhelX. Dan a zakladatel školy sportovního karate EMESKAI, který nás také přijel navštívit.

Celkově bylo přihlášeno 100 účastníků, kteří měli chuť poměřit své síly s ostatními závodníky. Začínalo se nejvyššími kategoriemi, kterými jsou: „muži absolutní“, tu po naprosto excelentních bojových akcích ovládl český mistr Adam Knajbl III. Dan a „ženy absolutní“ kde se výherkyní skupiny stala mistryně z Německa Marieta Zielle III. Dan. Další kategorií byli „muži veteráni“, kde se ve finále utkali český mistr Josef Král II. Dan s mistrem z Německa Issa Koite V. Dan, který tuto kategorii nakonec vyhrál. Poté následovaly ostatní kategorie. Vyvrcholením celého dne byly boje týmů s celkovým počtem 12 přihlášených. Tým se skládal ze dvou mužů a jedné ženy (2+1). Boje týmů probíhaly eliminačním systémem, tedy podle vyřazovacího pavouka, ve kterém se až do samého finále probojoval český tým ve složení Králová + Král + Lorenc proti druhému českému týmu Jílková + Blaha + Vondráček. Po napínavých duelech si zlatou medaili odvezl tým Králová + Král + Lorenc.

Na závěr dne došlo na vyhodnocení všech kategorií a vyhlášení výsledků.
Velkolepé poháry a medaile nemohl předávat nikdo jiný, než náš nejvyšší mistr a koordinátor pro Českou republiku Miroslav Zezulka, DiS., BBA, VI. Dan společně s naším oslavencem mistrem Pavlem Halamou III. Dan.
Celkové výsledky naleznete zde: Výsledky soutěží EMESKAI – Moderni sportovni karate

Tato vzrušující sportovní událost nám opět pomohla posílit vazby mezi karatisty a podpořit ducha společenství. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další velký turnaj.