Zimní soustředění 2020


Třetí a  čtvrtý víkend v  lednu 2020 (18.-19. 1 . a  25.-26.1 .2020) se v  Zábřehu na Moravě uskutečnilo letošní prvé soustředění moderního sportovního karate – Zimní soustředění EMESKAI. Akce se zúčastnilo přes sedm desítek karatistů z  celé republiky. Z  našeho oddílu se účastnilo 9  členů a  to ne všichni nastupovali do soutěží. Monika Zezulková, Rostislav Palička, Andrea Paličková, Ladislav Dostálek, Tomáš Braun, Alexandra Střapcová, Jana Ražná, Tomáš Zezulka, Vojtěch Pekala.

Prvý víkend proběhly kompletní učební programy 10 a  8 , kterým předcházelo něco málo z  přípravného programu (biče, plyometrie…). Každému účastníkovi muselo na tomto víkendu fungovat vše co je v  UP, proto jsme na to vyhradili dostatek času. Velký důraz byl kladen na reálné fungování technik v  praxi, proto si účastníci přivezli již na první víkend soustředění všechny chrániče, hodily se neboť se trénovalo také hodně ve dvojicích.

První víkend v  neděli byla část dne věnována ještě učebním programům, pak krátkému trenérskému semináři a  bloku sebeobrany.

Takže nabitý víkend. Každý tak získal nové informace a  metody tréninku pro další oddílový i  svůj vlastní trénink. Žádné vyprávění nenahradí vlastní zkušenost, to už víte a  hlavně jste to už sami zažili. Odpočívalo se u  vysvětlování jednotlivých cviků a  občas jsme měli i  nějakou pauzu.

Druhý víkend v  sobotu byl probrán učební program 9  a  souběžně učební program 7 . Tím byla tréninková část soustředění ukončena a  účastníci se začali připravovat na nedělní turnaj.

V  neděli se stručně zopakovala pravidla forem (sestav) i  jednotlivých kategorií bojů. Po tomto školení a  ostatních přípravách jsme se začali připravovat na výkon. Pak se vše rozběhlo naplno a  začalo se soutěžemi forem. Nastupovalo se od nejvyšších kategorií, tedy mistrovských, až po ty nejnižší. Poprvé se na tomto soustředění také představila soutěž sestav našich nejmenších člen a  to sestavy Toth Secunda.

Následovaly sportovní boje a  po nich sparingové boje. Vždy od nejvyšších kategorií po ty nejnižší. Koučové se snažili svým svěřencům na poslední chvíli dát cenné rady a  ti zase bojovali srdcem a  dali do bojů vše.

Po ukončení soutěží se těm úspěšným rozdaly zasloužené diplomy. Ti, jenž zvládli adekvátně všechny požadavky na vyšší pás – získali jej. Rovněž tak se udělovaly proužky v  Dětské škole EMESKAI. Všichni poté odjížděli ze semináře s  tím, že věděli o  svých největších slabinách i  nedostatcích, ale také silných stránkách a  možnostech zlepšení. Nyní už je na nich samotných, aby to využili.

Naše úspěchy z  této akce:

Umístění Jméno Kategorie
1 . místo (ZLATO) Jana Ražná Forma S2°
1 . místo (ZLATO) Alexandra Střapcová Boje žen FO
1 . místo (ZLATO) Jana Ražná Boje žen F16
2 . místo (STŘÍBRO) Rostislav Palička Boje mužů MB
4 . místo Rostislav Palička Forma S4°
4 . místo Andrea Paličková Boje žen FO

Umístění v  jednotlivých kategoriích, včetně celé výsledkové listiny si můžete prohlédnout zde.
S  tímto prvním soustředěním v  roce 2019 začínáme opět sbírat body do Top Fighters a  Top Masters. Aktuální výsledky Ligy EMESKAI CZ si můžete prohlédnout zde.

I  letos je vyhlášena soutěž o  nejaktivnějšího účastníka EMESKAI CZ, který má akce celý rok bezplatně. Podrobnosti vám vysvětlí buď vaši vedoucí nebo si informace můžete přečíst na www.emeskai.cz. V  loňském roce 2019 se vítězem stal Michal Čermák z  Vysokého Mýta.

Výkonnostně se dále posunula Andrea Paličková – 7 . kyu (oranžový pás), blahopřejeme všem.