Den bojových her 2019 EMESKAI


V sobotu 2. března 2019 v Zábřehu na Moravě proběhl již 5 . ročník speciálního semináře Den bojových her pro naše nejmladší členy ze sportovní přípravky trénující školu moderního sportovního karate EMESKAI. Přijelo 64 účastníků, z toho padesátka dětí. Akci vedl Miroslav Zezulka, VI. Dan za pomoci Miloslava Motla, IV. Dan. Celou akci měla organizačně na starosti Alena Bajerová, III. Dan.

Jsme moc rádi, že se účastnili také členové z naší sportovní přípravky a to: Polášek Jakub, Polášková Rozálie, Zahrádková Johana, Krajča Šimon, Celta Jakub, Kerbelová Adéla a Zezulka Tomáš. Získali zkušenosti a zážitky, které ostatní nemají. Užili si suprový den a vyzkoušeli cviky, ke kterým jsme se třeba ještě v Krmelíně nedostali. Viděli děti z ostatních oddílů a pochopili souvislosti, které jim pomohou v další přípravě. Tyhle prožitky jsou jedinečné a nikdo jim je nemůže dát ani vzít. Na naše členy ještě z povzdáli dohlíželi Monika Zezulková, I. Dan a Tomáš Braun, I. Dan.

Obsah byl letos zaměřen na ověření metodiky přípravných cviků sestavených dle sportovní teorie pro trénink dětí. Cvičení bylo pochopitelně prokládáno hrami i vysvětlováním. Tím, že jsme letos chtěli metodicky dotáhnout tréninkový program pro přípravku, měli jsme dost technických prvků, příště to uděláme zase více hravěji 😊. Hlavním cílem bylo užít si sportovní den se svými dětmi. Rodiče si mohli zacvičit s námi bez jakékoliv přípravy. Cviky byly jednoduché, pro menší děti, takže je zvládl každý. A je potěšující, že rodičů tentokráte s námi cvičilo více než loni. Tohle se na této akci výborně povedlo. Jsme za to moc rádi.

A tak menší děti ze sportovních přípravek EMESKAI mohly vyrazit „za dobrodružstvím“. Ať již při cestování vlakem nebo i auty a hlavně na akci samotné. Děti se seznámily s novými kamarády, zasoutěžily si mezi sebou, vyřádily se u her, získaly nové zkušenosti… a užily si pohodový aktivní den.

Na konci akce děti, které již byly v programu sportovní přípravky, získaly barevné proužky. Od nás to byli prakticky všichni.
Polášek Jakub, Polášková Rozálie, Zahrádková Johana, Krajča Šimon, Celta Jakub i Kerbelová Adéla získali 3. stupeň (prvý žlutý proužek). A všichni pak „sladké“ medaile na krk a to nejen děti, ale také aktivní rodiče.

Děkujeme všem, kteří se jakkoli podíleli na organizaci i průběhu celé akce, protože bez nich by to pochopitelně nebylo tak skvělé.
Těšíme se zase příští rok.
MZe