Speciální mítink 2016


VÍKEND PLNÝ ZÁŽITKŮ

Speciální mítink sportovního karate proběhl ve Vysokém Mýtě 7. do 8. května 2016 pod vedením mistryně Aleny Bajerové, II. Dan, mistra Adama Knajbla, I. Dan a mistrovského kandidáta Martina Čipery, 1. kyu. A byl plný her. Nejprve lehkých plácnutí na ramenou a nohou, což nás mělo naučit mrštnosti a reakce na start soupeře. Po tomto zahřátí proběhla důkladná rozcvička, která byla  zaměřená na správnou motoriku těla. Poté se celá skupina rozdělila do dvojic, ve kterých jsme měli možnost procvičit si například starty do útoku a kryty. Pro odpočinek jsme se po tomto bloku cvičení věnovali reálnému nácviku forem, což bylo velice přínosné, jelikož jsme si mohli uvědomit, jak se při provádění jednotlivých obrazů zachová soupeř.

Nato jsme se přesunuli ven, na atletický stadión kde jsme se učili správnou techniku běhu. Sledoval se náklon těla a také pokládání nohou. Následovaly sprinty a vytrvalostní běhy, které se běžely v trojstupech jako jeden celek a jeden tým. Pokud někdo vybočoval z řady, celá jednotka byla potrestána formou kliků, dřepů, kačáků… Někdy se stalo, že se nám někdo zranil (ne doopravdy) a tak rota nosila zraněné na zádech. Byly to převážně ženy, které si toto náramně užívaly. No, kdo by nechtěl být na rukou nošen a ještě k tomu masírován zády udatných karatistů, kteří  s námi klikovali a dřepovali :-).

Na sportovním stadiónu se využilo i pískové doskočiště.

Na sportovním stadiónu se využilo i pískové doskočiště.

Následujícího dne ráno jsme správnost techniky běhu odzkoušeli formou vytrvalostního běhu na 8 km. Běželi jsme různým terénem a třeba i po překážkách pro cvičení psů.

Andrea Paličková, 8. kyu v polovině 8 km běhu.

Andrea Paličková, 8. kyu v polovině 8 km běhu.

Po doběhnutí jsme se přesunuli do bazénu, kde jsme nejprve plavali 100m na čas a měřila se vzdálenost uplavaná na jeden nádech. Poté jsme se učili různým plaveckým technikám. Voda pro nás byla studenější a tak jsme využívali místního welnessu a to ve formě sauny či výřivky. Nikdo z tepla nechtěl odejít zpět do bazénu, kde nás čekalo trénování technik karate. Po něm přišlo na řadu vyplavání. Nikdo se nám neutopil a všichni vycházeli z bazénu unavení, ale nadšení.

Juraj Král, 4. kyu svůj smysl pro humor nezapřel ani na plaveckém bazénu.

Juraj Král, 4. kyu svůj smysl pro humor nezapřel ani na plaveckém bazénu.

Po přesunu zpátky do haly jsme se věnovali pádům, kotoulům a různým posilovacím cvikům jako například „návštěva zoo“, kdy jsme při návštěvách jednotlivých pavilonů napodobovali jejich obyvatele a platili „vstupné“ např. sklapovačkami nebo kliky.

Mnozí z nás tento víkend před jeho zahájením přezdívali „Welness karate“, ale pak jsme místo jednoho propoceného kimona měli hned několik dalších oděvů.

Andrea Paličková

Více fotek si můžete prohlédnout zde.